1/11/2020.

ОД ПОНЕДЈЕЉКА 2.11.2020. ЂАЦИ У ПОНОВО У КЛУПАМА


Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас Закључак о одвијању васпитно-образовног рада у просторијама основних и средњих школа у Републици Српској.

У Закључку је наведено да се настава, све спортске и друге активности школске дјеце и омладине, организовање проширеног програма (продужени боравак и јутарње чување), од 2. новембра настављају у просторијама основних и средњих школа у Републици Српској, у складу са Закључком Владе Републике Српске број 04/1-012-2-2184/20 од 17. августа и Планом организовања рада основних и средњих школа и ђачких домова у школској 2020/2021. години за вријеме трајања пандемије вируса корона од 24. августа, саопштено је Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

Наводи се да су све васпитно-образовне установе и градски/општински штабови за ванредне ситуације јединица локалне самоуправе у Републици Српској, задужене да, у складу са епидемиолошком ситуацијом у Републици Српској, редовно обавјештавају Министарство просвјете и културе, те да уколико буде потребно доставе приједлог за обустављање наставе у основним и средњим школама и преласку на одвијање наставе на даљину. Додаје се да приједлог за обустављање наставе може да обухвата све школе на подручју одређене јединице локалне самоуправе или само одређене школе са или без подручних одјељења. Задужено је Министарство просвјете и културе и Републички педагошки завод да у случају организовања наставе на даљину обезбиједе подршку за одвијање наставе на даљину, путем Јавног сервиса Радио-телевизије Републике Српске и путем електронских средстава комуникације.

rtrs.tv